آقا معلم چون همیشه موضوعی جدید در کلاس مطرح کرد ............!!!!!!!!!!!!
بچه ها حاضرید برای دکتر عالمیان نامه ای بنویسید و ...........؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چون همه ی ما با نام دکتر عالمیان آشنا بودیم و اینروزا هم درگیر کتاب ریاضی او هستیم از آقا معلم نپرسیدیم که دکتر عالمیان کیست با کمال میل پذیرفتیم تا نامه ای برای او بنویسیم و پس از اتمام نامه ها بهترین نامه را برای اطلاع شما عزیزان در وبلاگ مان (shahedamol.loxblog.com) قرار دهیم امیدواریم دکتر عالمیان دوست داشتنی از نامه ای که برایشان می نویسیم خوشحال شوند و تصمیم بگیرند روزی به کلاس ما تشریف بیاورند در انتظار این نامه باشید ......
البته آقا معلم شرط گذاشت.......
درصورتی می توانید این نامه را بنویسد که در امتحانات نوبت اول نمره های خوبی بگیرید
ما هم نشان می دهیم که می توانیم چون هدفمان یادگیریست ......
بچه های کلاس ششم الف دبستان شاهد آمل 29/9/1391
دکتر عالمیان عزیز خسته نباشید
فرعون پادشاه مصر ادعای خدایی میکرد.
فرعون پرسید کیستی؟ ناگهان دید که شیطان وارد شد.
بعد خطاب به فرعون گفت: من با این همه توانایی لیاقت بندگی خدا را نداشتم آنوقت تو با این همه حقارت ادعای خدایی می کنی؟
پاورپوینت کامل درس سفر به اعماق زمین علوم ششم دبستان با اطلاعات اضافی برای دانش آموزان
دانلود
مرکز آزمون انلاین دانش زا برای کلاس ششم
جمله خبری، جمله پرسشی، جمله عاطفی، جمله امری پرداخته شده است.
در شهریور 1323زمانی که نیروهای انگلیسی و دیگر متفقین تهران را اشغال کرده بودند، حسین گل گلاب تصنیف سرای معروف، از یکی از خیابان های معروف شهر می گذرد.او مشاهده می کند که بین یک سرباز انگلیسی و یک افسر ایرانی بگو مگو می شود و سرباز انگلیسی، کشیده محکمی در گوش افسر ایرانی می نوازد. گل گلاب پس از دیدنِ این صحنه، با چشمان اشک آلود به استودیوی روح الله خالقی (موسیقی دان) می رود و شروع به گریه می کند.غلامحسین بنان می پرسد ماجرا چیست؟ او ماجرا را تعریف می کند و می گوید:
کار ما به اینجا رسیده که سرباز اجنبی توی گوش نظامی ایرانی بزند. سپس کاغذ و قلم را بر می دارد و با همان حال، می سراید:
ای ایران ای مرز پرگهر
ای خاکت سرچشمه ی هنر
دور از تو اندیشه بدان
پاینده مانی و جاودان
ای دشمن! ار تو سنگ خاره ای من آهنم
جان من فدای خاک پاک میهنم...
لطفا به ادامه مطلب مراجعه شود
آب اکسیژنه
آب اکسیژنه یا هیدروژن پراکسید دارای خواص شیمیایی جالبی می باشد به دلیل آن که همان اندازه که عامل احیا کننده ی خوبیست، عامل اکسید کننده ی خوبی( اکسیدان) نیز می باشد. البته این شرایط هم در محلول های اسیدی و هم در محلول های قلیایی برقرار است.
عدد اکسایش اکسیژن در هیدروژن پراکسید، 1- می باشد، بنابراین آب اکسیژنه می تواند به O2 که دارای عدد اکسایشی صفر است اکسید شود و یا به H2O و یا -OH که هر دو عدد اکسایشی شان 2- می باشد، نیز کاهش یابد. در کل، هیدروژن پراکسید یک عامل اکسید کننده ی قوی می باشد.
پایداری:
از نظر حرارتی، هیدروژن پراکسید با توجه به معادله ی زیر ناپایدار می باشد:
واکنش از چپ به راست یک فرآیند خود به خودیست که با کاهش انرژی همراه است. اما تجزیه ی هیدروژن پراکسید در دمای 250C و در غیاب کاتالیزور، کند صورت می گیرد. پلاتین، نقره، مس، کبالت، دی اکسید منگنز، آهن و غیره از جمله کاتالیزورهایی هستند که تجزیه ی آب اکسیژنه را سرعت می بخشند.
البته برای این واکنش تثبیت کننده هایی مثل اسیدها، استانیلید، استانات ها و پیرو فسفات ها نیز وجود دارد.
هیدروژن پراکسید در غلظت های بیشتر از 65 درصد، مخلوط های انفجاری قوی ای را با خیلی از ترکیبات آلی تشکیل می دهد.
تا حتی در تماس با آن دسته از ترکیبات آلی نیز، عمل افروزش و یا احتراق صورت می گیرد.
برای دریافت نمونه سؤالات تستی
درس ششم ورزش و نیرو 1 بر روی لینک زیر کلیک کنید
كارگاه كسر در واقع نرم افزاري براي تمرين و تثبيت مفهوم كسر مي باشد.
در اين نرم افزار دانش آموز به كمك شكلهایی مثل ( دايره ، مستطيل و محور ) با موارد زیر آشنا می شود :
با مفهوم كسر
چگونگي نوشتن اعداد كسري
با مفهوم كسرهاي مساوي
مقايسه اعداد كسري
رابطه ي كسر با تقسيم
اعداد مخلوط
رابطه ي كسربا اعداد اعشاري و درصد
روش کار:
1. نخست مخروط آتش فشان را بسازیم.6 فنجان آرد 2فنجان نمک4 قاشق سوپخوری روغن غذا خوری و 2فنجان آب رامخلوط کنید. مخلوط بدست آمده باید یکنواخت ومحکم باشد(در صورت نیاز می توانید آب بیشتری اضافه کنید (
2. بطری پلاستیکی را در ظرف مورد نظر به طور ایستاده قرار دهید و خمیر تهیه شده را در اطراف آن به شکل یک کوه آتش فشان فرم دهید البته توجه داشته باشید که آن را به طور کامل نپوشانید قسمت دهانه آن را برای اضافه کردن بقیه مواد خالی نگه دارید.
3. قسمت بیشتر بطری را با آب گرم پر کنید و مقدار کمی از رنگ قرمز غذارا به آن اضافه کنید.
4. پودر لباسشویی به محتویات بطری اضافه کنید.
5. دو قاشق سوپ خوری جوش شیرین به بطری اضافه کنید.
6. به آرامی سرکه را به بطری اضافه کنید.
مراقب باشید زمان فوران کوه آتش فشان رسیده است.
نکات:
گدازه هایی با رنگ قرمز ملایم در نتیجه واکنش بین جوش شیرین وسرکه تولید خواهد شد.
در این واکنش مانند آتش فشان حقیقی گاز کربن دی اکسید هم تولید خواهد شد.
به دلیل تولید گاز کربن دی اکسید در بطری پلاستیکی فشاری ایجاد می شودو(به علت حضورپودر لباسشویی) حبابهایی از آتشفشان خارج خواهد شد که چهره زیبایی به آزمایش می دهد
اگر چند قطره رنگ زرد هم به آن اضافه کنید گدازه های خارج شده رنگ زیبا تر وطبیعی تری پیدا خواهند کرد.
با آب اکسیژنه خیلی کف سریعتر و قشنگتر ی تولید می شود. با دی کرومات هم خوش رنگ می شود.
یا ابتدا دی کرو مات آمونیوم را روی سینی می ریزیم و مانند یک تپه کوچک درست میکنیم و شعله ی آتش را روی آن میگیریم چند لحظه بعد واکنش صورت می گیرد و گرما و نور زیادی آغاز میکند .
شاید در ابتدا به نظر برسد که دی کرومات آمونیوم در حال سوختن است . اما این طور نیست . چون اگر یک بشر را روی آن بگذاریم ، واکنش متوقف نمیشود. اما اگر روی یک آتش ، بشر بگذاریم ، شعله آتش خاموش میشود .
بدیعالزمان ابوالعز بن اسماعیل بن رزاز جَزَری (درگذشتهٔ ۶۰۲ ق.) مهندس مسلمان از جزیره در شمال عراق بود
نخستین ربات قابل برنامهریزی انسان نما، اختراع جزری.
جزری کتاب خود را به زبان عربی نوشته و آن را «الجامع بین العلم و العمل النافع فی صناعة الحیل» نام گذاشته. معنی واژهبهواژهٔ آن میشود: «دانستنیهایی در رابطه با مکانیزمهای هوشمند» این کتاب در فارسی با عنوان «مبانی نظری و عملی مهندسی مکانیک در تمدن اسلامی» ترجمه شدهاست. جزری این کتاب را در سال ۶۰۲ هجری به فرمان قرا ارسلان امیر سلسله آرتوقلو در دیاربکر آناتولی تالیف کردهاست.
جزری در این کتاب طرز کار و ساخت ۵۰ دستگاه که خود ساخته و به کار برده را تشریح میکند. این دستگاهها شامل ساعتهای آبی و شمعی، ظرفها و فوارههای خودکار، وسایل آبرسانی از نهر و چاه، ابزار خودکار نواختن نی و دیگر وسایل از جمله قفل رمزی و قفل کلوندار و ابزار هندسی است. بخش عمده اسباب و تعبیههایی که وی در آن شرح میدهد اختراع خود او بودهاست.دستگاههایی که در این کتاب تشریح شده است، همگی از نظر فنی درست و قابل ساختاند. سه نمونه از دستگاههای جزری (یک تلمبه، یک ساعت آبی و یکی از وسایل اندازهگیری مقدار خون در عمل رگزنی) ساخته شد و در جشنواره جهانی اسلام در 1355 ش/1976 در لندن به نمایش در آمد
الجزری نخستین ربات قابل برنامهریزی انسان نما را در اواخر عمرش ساخت. به این علت او به عنوان پدر علم مهندسی رباتیک جهان شناخته میشود. اختراع او، یک قایق آبی بود که در آن چهار نوازندهٔ مصنوعی موسیقی برای مراسم و برنامههای جشن سلطنتی، آهنگ مینواختند و حاضران را سرگرم میکردند، سازها به صورت هیدرولیک و با کمک آب برنامه ریزی میشود.
در کتاب جزری شمار چشمگیری واژه و اصطلاح فارسی یافت میشود که نشانگر تأثیر بزرگ ایرانیان در فناوری جهان اسلام در سدههای میانه است.
ناصرالحق به جهاتى در تاريخ شمال كشور، اهميّت فوقالعادهاى دارد كه فهرست اقدامات و خدمات مهمّ آن بزرگوار بدين شرح است:
1. اوّلين مروّج دين خاتم الانبيا حضرت محمدصلى الله عليه وآله وسلم در ديار ديلم.
2. اوّلين فرمانرواى شيعى در اين ديار، كه 14 سال بر مردم اين منطقه حكومت كرد.
3. سومين علوى در طبرستان، كه قدرت را به دست گرفت و به مدت 3 سال بر مردم طبرستان فرمانروايى نمود.
4. تأسيس مساجد متعدد در بلاد گيلان، ديلم و...
5. مشاور امين، لايق و كاردان در دستگاه حكومتى سادات بنىالحسنعليه السلام.
تولّد
ناصرالحق، حسن بن على بن حسن بن عمر اشرف بن علىبن الحسينعليه السلام، مكنّى به ابومحمّد و ملقّب به ناصرالحق و ناصر كبير و موصوف به اطروش و اَصَمّ است. وى، جدّ مادرى سيد مرتضى علم الهدى (335 - 436ق.) و سيد رضى، گردآورنده نهجالبلاغه (361 - 406ق.) است كه دين اسلام را در سرزمين ديلم رواج داد. وى به سال 225ق. در مدينه طيّبه به دنيا آمد.
پدرش، على، شاخهاى از شجره طوبى و مادرش، امّولد، از زنان پاكدامن و اهل خراسان است. او در چنين خاندانى با فضيلت رشد كرد.2
امّا عدهاى علت ملقّب شدن او را به اَصَم و اُطْروش، كه به معناى ناشنواست، چنين بيان كردهاند كه رافع بن هرثمه به دستور اسماعيلبن احمد سامانى، بعد از قتل محمدبن زيد (داعى صغير) ناصر را گرفت و هزار تازيانه بر او زد. برخى نيز مىگويند كه ناصر به عنوان فرمانده علويان، در لشكر داعى صغير، در معركه جنگ با ساسانيان در نيشابور، شمشيرى به سرش برخورد كرد كه بر اثر اين جراحت يا در اثر تازيانه، دچار ناشنوايى شده؛ از اين رو بدين لقب مشهور گرديد.3
فرمانده شجاع
سال ورود ناصر كبير به ايران معلوم نيست؛ ولى او مدتى در دستگاه حكومتى حسنبن زيد؛ داعى كبير - كه از سال 250 تا 270ق. امتداد يافت - و نيز بعد از وى در دستگاه حكومتى محمدبن زيد؛ داعى صغير - بين سالهاى 270 تا 287ق. - به عنوان مشاورى امين، عالمى آگاه، فرماندهاى شجاع و سياستمدارى متدين و زيرك مشغول خدمت بوده است.
در سال 287ق. در پيكار سامانيان با علويان كه منجر به شهادت داعى صغير گرديد و طبرستان از قلمرو قدرت علويان خارج و به دست سامانيان افتاد، ناصر كبير به بلاد ديلم رفت و مدّت 14 سال به تبليغ دين اسلام پرداخت. او از سال 287 تا 301ق. به عنوان «اوّلين حاكم علوى»، اقدام به تأسيس دولت شيعى در بلاد ديلم نمود و توانست از راه فرهنگ و جاذبه فرهنگى اسلام، محبت اهلبيتعليهم السلام را در اعماق وجود مردم ديلم نفوذ دهد، و از همين راه، مردم زيادى از اين ديار را به دست خود به دين اسلام درآورد.
فتح فرهنگى
عظمت كار فرهنگى ناصر كبير زمانى روشن مىشود كه بدانيم در فتوحات اسلامى، با اينكه مسلمانان از يك طرف تا قلب اروپا و آفريقا پيش رفتند و از طرفى ديگر تا ماوراءالنهر را فتح كردند، نتوانستند با قهر و غلبه بر «ديلم» غالب شوند. مسلمانان بارها به ديلم هجوم بردند؛ ولى فتح نظامى آن ميسّر نشد؛4 گرچه ورود ديلمىها به اسلام و سكونت آنان در سرزمينهاى عربى به زمان پيامبرصلى الله عليه وآله وسلم آغاز مىگردد.
ديلمىها مردمى بسيار دلاور و بىباك بودند و قبل از پذيرش دين اسلام، جزو خطرناكترين دشمنان مسلمانان محسوب مىشدند. نبردهاى خونين ديلميان و طبريان با لشكريان عرب تا اواسط قرن سوم هجرى، يعنى بيش از 250 سال جريان داشت. هركس از جانب خلفا به حكومت جبال يا عراق عجم گمارده مىشد، مهمترين وظيفه و مأموريتش جنگ با ديلميان و جلوگيرى از تاخت و تاز آنان بود. نخستين جنگ بين ديلميان و اعراب در سال 22 هجرى، در زمان عمر، بين قزوين و همدان رخ داد كه منجر به شكست اعراب گرديد. مسلمانانى كه نذر مىكردند به جهاد بروند تا به دفاع از مرزهاى اسلامى بپردازند، بيشتر ترجيح مىدادند در شهر قزوين اقامت كنند؛ زيرا اين شهر سرحدّ معروف ديلم بود.5
از شواهد تاريخى به دست مىآيد كه مردم ديلم پس از فتح ايران به دست مسلمانان و انقراض ساسانيان، تصميم داشتند استقلال ايران را دوباره به دست آورند و در برانداختن خلفاى عرب نيز كوشش مىكردند. آنان در رسيدن به هدف خود، سرسختى نشان مىدادند و چون آل علىعليه السلام پس از روى كار آمدن خلفاى اموى و عباسى همواره در حال مبارزه با خلفا و مورد ظلم و تعدّى آنها بودند، ديلميان با پناه دادن به آنان، مىخواستند به هر كيفيت شده، خلفا را براندازند و مظلوم را يارى نمايند و همين امر، سر انجام باعث تشرّف آنان به دين اسلام شد.
مردم ديلم كه از جهت ديندارى، به قياس ساير ولايات ايران، بايد داراى مذهب زرتشت باشند، با تابيدن نور اسلام بر قلبشان، همگى مسلمان و شيعه دوازده امامى شدند. بر خلاف برخى نقاط ديگر، اسلام آوردن ديلميان براى فرار از جزيه و ماليات و ساير ملاحظات ديگر، همچون بيم از خلفاى مقتدر و لشكريان فاتح عرب نبوده؛ بلكه پذيرش اسلام از طرف آنان، به پيروى از افكار و اعتقادات قلبى خويش به دنبال ترسيم چهره واقعى اسلام، توسط ناصر بوده است.
در مورد رمز عدم موفقيت لشكريان عرب در شكست ديلميان، مىتوان به عامل مهمّ ديگرى چون تركيب و تلفيق شجاعت ذاتى و روحيه سلحشورى و استقلال خواهى ديلميان اشاره كرد. سختى معابر نظامى و وجود ديوار بلند سلسله جبال البرز به اضافه رطوبت شديد و باتلاقها و بارندگى زياده از حدّ كرانههاى خزر نيز از جمله عوامل ديگر است كه در مجموع، چنان قدرتى به وجود آورده بود كه ورود با قهر و غلبه به اين ديار، غير ممكن بود و اعراب را ياراى مقاومت و جنگيدن در چنين شرايطى نبود.
وجود زيارتگاههاى متعدّد در گيلان و مازندران، نشان مىدهد كه اين سرزمين همواره مورد توجه امامزادگان، سادات علوى و بزرگان شيعه بوده است.6 فخرالدين اسعد گرگانى، شاعر قرن پنجم، درباره سرزمين و شجاعت مردم ديلم چنين مىسرايد:
زمين ديلمان جايى است محكم
بدو در، لشگرى از گيل و ديلم...7
دولت سبز
ناصر به ديلم رفت و توانست با آموزش مبانى اسلام و معارف ناب علوى، مردم آن سامان را به دين اسلام دعوت نمايد. گرچه يحيىبن عبداللَّه ديلمى، از نوادگان امام حسنعليه السلام در سال 174 يا 176ق. با توصيه و راهنمايى برامكه، به ديار ديلم پناهنده شد8 و موفق به تأسيس مسجدى در آنجا گرديد؛ ولى نتوانست دين اسلام را در اين بلاد رواج دهد. رواج گسترده اسلام، توسط ناصر به تحقق پيوست و اسلام در سرزمين ديلم و طبرستان مستقر گرديد. برخى گويند حدود دو هزار نفر و برخى گفتهاند هزار هزار بنده و مملوك به دست او اسلام آوردهاند. شيخ ابوالقاسم بستى روايت مىكند كه:
«اسلام آوردند در دست او در روز واحد چهار هزار بنده و مملوك.»9
ناصر كه مردى فقيه، عالم، سياست مدار و شاعر بود و بر بسيارى از علوم زمان خود تسلط شگفتانگيز داشت و در مراتب فضل و دادگرى برايش همتايى نبود، كم كم در قلوب مردم آن ديار نفوذ كرد و توانست به يارى قشرهاى مختلف جامعه، بخصوص قشرهاى پايين، بار ديگر بعد از گذشت 14 سال از شهادت داعى صغير، حكومت را در كرانههاى خزر، از آنِ علويان نمايد.
او زمينها را بين كشاورزان بىبضاعت تقسيم كرد و حكّام محلّى را كه به مردم ظلم مىكردند، با كمك مردم شكست داد و مساجد متعددى بنا ساخت و با كمك سرداران ديلمى و لشكر بسيار در سال 301ق. به طبرستان حمله كرد و اسماعيل بن احمد سامانى و پيروان بنىالعباس را شكست داد. وى آمل، پايتخت آنان را متصرف و به مدت سه سال به عنوان سومين علوى، بر طبرستان حكومت نمود. او لشكريان دستگير شده عباسى و علويان فريب خوردهاى را كه در جنگ اسير شده بودند، مورد عفو قرار داد و با زندانيان، به عدل و انصاف رفتار نمود و در مسجد آمل كه ازدحام زيادى شده بود، خطبهاى غرّا ايراد نمود.10
طبرى مىنويسد:
«مردم جهان كسى را همتاى اُطْروش در دادگرى و حُسنِ سيرت و برپاداشتن حق نديدهاند.»11
فضايل اخلاقى
ناصر كبير در عبادت و زهد بسيار كوشا و شب و روز به طاعت و عبادت خداوند متعال مشغول بود و روش او تا آخر عمر چنين بوده است.
او شعر را به عربى، نيكو مىسروده و اكثر اشعارش در مواعظ و مراثى بوده است. وى صاحب فضايل و كرامات بىشمارى بوده، همين فضيلت، او را بس كه تشيّع و اسلام را به صورت علمى و عملى در شمال ايران رواج داد و كانون توجّه رجال، عالمان و فقيهان بوده است.
او صاحب تأليفات فراوانى در فقه، اصول، تفسير، عقايد، شعر، حديث و كلام است.
برخى، تأليفات او را به 100 تا 300 كتاب دانستهاند. يكى از كتابهاى ناصر، مسائل ناصريّات و مشتمل بر 207 مسئله فقهى است كه سيد مرتضى علم الهدى آن را شرح نموده و براى آنكه اثبات نمايد جدّش ناصر، مذهب امامى داشته (برخلاف برخى كه او را زيدى مىدانند) جميع فتواهاى آن كتاب را با اقوال و فتاواى مذهب شيعه اثنا عشرى تطبيق نموده است. و در ابتداى شرح كتاب ناصريّات، در باره فضايل جدّش مىنويسد:
امّا ابومحمد، ناصر كبير، حسنبن على رضىاللَّه عنه و قدّساللَّه روحه، فضيلت او در علم و زهد و فقاهت، اظهر منالشمس است و او كسى است كه دين مقدس اسلام را در بلاد ديلم نشر داد و مردم را از غرقاب ضلالت و جهالت نجات داد و به شاهراه هدايت دلالت نمود.12
فرزندان
ناصر داراى 10 فرزند بود؛ 5 پسر و 5 دختر، كه فرزندان و نوادگان آنان، همگى از فقيهان، محدثان و برجستگان بوده و در ايران و عراق پراكنده هستند.
وفات
ناصر كبير در اواخر عمر، از سياست و جنگ و حكومت، كنارهگيرى كرد. او در سال 301ق. آمل را تصرّف كرد و با اينكه فرزند ارشدش، ابوالحسين احمد بن اطروش از هر جهت لياقت حكومت را داشت، بنا به عللى، زمام امور را به دست يكى از علويان به نام قاسم بن حسن داد كه وى به او خيانت كرد.
به دستور اطروش، قاسم را دستگير و زندانى نمودند؛ امّا وى اظهار ندامت نمود و اطروش او را عفو و دختر خود را به عقد وى درآورد و زمام امور حكومت را در اواخر عمرش به او داد و خود به زهد و پارسايى، ارشاد خلق، تدريس و آبادانى شهرها گذراند. وى سرانجام در شب جمعه 25 شعبان 304ق. در حالى كه عمر شريفش به 79 سال رسيده بود، دارفانى را وداع گفت و در روز جمعه در شهر آمل دفن گرديد.
*مزار او در محله پایین بازار آمل (شهرقدیم) واقع است و به گنبد ناصرالحق معروف است.
اولین زن جراح ایرانی:"سکینه پری" متولد 1281-1307 در روسیه دیپلم دکتری گرفت و 1314 با اجازه نامه ی پزشکی خود را دریافت کرد.
اولین زن جراح پلاستیک:"دکتر هاسمیک هاراطونیان" در سال 1339 در این رشته فارغ التحصیل شد.
اولین زن داروساز:"اقدس غربی" و "اختر فردوس" اولین زنان دکتر داروساز ایرانی هستند که در سال 1316 وارد دانشگاه تهران شدند و در سال 1320 در این رشته فارغ التحصیل شدند.
اولین زن وکیل دادگستری:"یکاترینا سعیدخوانیان" متولد1278 اولین زن ایرانی که پس از تحصیل در رشته قضایی در روسیه به سال 1327 در تهران پروانه وکالت گرفت و به کار پرداخت.
اولین زن تاجر ایرانی: "مهین افشار" در سال 1336 موفق به دریافت کارت بازرگانی شد.
اولین زن سرتیب ایرانی:"مرضیه ارفعی" در سال 1312 با درجه هم ردیف سروانی در ارتش مشغول خدمت شد و در سال 1338 به عنوان اولین زن به درجه سرتیپی رسید.
اولین زن روزنامه نگار:"صدیقه دولت" در اصفهان به سال 1297 مجله" جمعیت نسوان وطن خواه" و مجله " زبان زنان" را منتشر کرد.
اولین زن خلبان:"عفت تجارتی" در سال 1318 در 22 سالگی برای اولین بار و به عنوان اولین زن در رشته خلبانی نام نویسی کرد و در همان سال اولین پرواز خود را با هواپیمای تایگرموس انجام داد.
اولین زن پرستار:"فاطمه توانایی" که در سال 1310 در آموزشگاه کوچک در شهر رشت نام نویسی کرد. او در سال 1314 در این رشته فارغ التحصیل شد.
اولین هنرمندان زن تاتر:اولین زنان که روی صحنه رفتند دو تن از زنان ارمنی به نام های " وارتوتریان"و"سراکالندریان" بودند.اولین زن آوازه خوان:"قمرالملوک وزیری" که صفحه پر کرد و پس از او "ملوک ضرابی" بود
مرد جواني از سقراط رمز موفقيت را پرسيد. سقراط به مرد جوان گفت كه همراه او به كنار رودخانه بيايد. وقتي به رودخانه رسيدند هر دو وارد آب شدند به حدي كه آب تا زير گردنشان رسيد. در اين لحظه سقراط سر مرد را گرفته و به زير آب برد. مرد تلاش مي كرد تا خود را رها كند اما سقراط قوي تر بود و او را تا زماني كه رنگ صورتش كبود شد محكم نگاه داشت. سقراط جوان را از آب خارج كرد و اولين كاري كه مرد جوان انجام داد كشيدن يك نفس عميق بود.
سقراط از او پرسيد: «در زير آب تنها چيزي كه مي خواستي چه بود؟»
مرد جواب داد: «هوا.»
سقراط گفت: «اين رمز موفقيت است! اگر همانطور كه هوا را مي خواستي در جستجوي موفقيت هم باشي بدستش خواهي آورد. رمز ديگري وجود ندارد
مردي در كنار رودخانهاي ايستاده بود. ناگهان صداي فريادي را ميشنود و متوجه ميشود كه كسي در حال غرق شدن است. فوراً به آب ميپرد و او را نجات ميدهد. اما پيش از آن كه نفسي تازه كند فريادهاي ديگري را ميشنود و باز به آب ميپرد و دو نفر ديگر را نجات ميدهد. اما پيش از اين كه حالش جا بيايد صداي چهار نفر ديگر را كه كمك ميخواهند ميشنود. او تمام روز را صرف نجات افرادي ميكند كه در چنگال امواج خروشان گرفتار شدهاند غافل از اين كه چند قدمي بالاتر ديوانهاي مردم را يكي يكي به رودخانه ميانداخت.
رییس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش از اعلام نحوه ارزشیابی پایه ششم ابتدایی در سال تحصیلی92-91خبر داد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، عبدالامیر عرفی گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون آیین نامه ها و مقررات شورای عالی آموزش و پرورش، آن دسته از دانش آموزان پایه ششم ابتدایی، که شیوه ارزشیابی آنان در پایه پنجم به صورت ارزشیابی توصیفی بوده است، صرفاً در سال تحصیلی کنونی نیز مطابق این آئین نامه در امتحانات هماهنگ نوبت های خرداد و شهریور به صورت توصیفی ارزشیابی خواهند شد.
عرفی اضافه کرد: آن دسته از دانش آموزانی که در پایه پنجم ابتدایی، امتحانات خود را بر اساس آیین نامه امتحانات، مصوب شورای عالی آموزش و پرورش به صورت کتبی گذرانده اند، امتحانات پایه ششم آنان نیز به صورت هماهنگ منطقه ای برگزار خواهد شد.
رییس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به مواد درسی و نوع ارزشیابی دروس پایه ششم ابتدایی تصریح کرد: در این پایه،
قرآن دارای20 نمره ارزشیابی مستمر و20 نمره آزمون پایانی شفاهی
دینی و اخلاق دارای20نمره ارزشیابی مستمر و کلاسی و20 نمره آزمون پایانی کتبی،
زبان و ادبیات فارسی دارای20نمره ارزشیابی مستمر و کلاسی و20 نمره آزمون پایانی شفاهی- کتبی،
مطالعات اجتماعی و آداب زندگی دارای20 نمره ارزشیابی مستمر و20نمره آزمون پایانی کتبی،
ریاضیات دارای20 نمره ارزشیابی مستمر وکلاسی و20 نمره آزمون پایانی کتبی و
علوم تجربی نیز دارای20 نمره ارزشیابی مستمر وکلاسی و20 نمره آزمون پایانی کتبی خواهد بود.
وی تاکید کرد: دروس هنر، سلامت وتربیت بدنی و تفکر و پژوهش به صورت مستمر وکلاسی ارزشیابی و شیوه ارزشیابی درس کار و فناوری متعاقباً اعلام خواهد شد.
وی با اعلام این که فقط امسال برخی از دانش آموزان بر اساس این دستورالعمل ارزشیابی توصیفی می شوند، بیان کرد: برگزاری امتحانات متفرقه در دوره ابتدایی به استثنای پایه ششم در داخل کشور مجاز نیست و حداقل سن برای ثبت نام دراین امتحانات برای داوطلبان ، 11 سال تمام است.
عرفی خاطر نشان کرد: برای اولین بار این مرکز با همکاری و مشارکت معلمان مجرب و متخصص قصد دارد، بانـک نمونه سئوالات مطلوب و استاندارد این پایه را تهیه و به منظور بهره برداری معلمان به سراسر کشور ارسال کند.
پیش نویس کتاب ریاضی پایه ی ششم
پیش نویس کتاب بخوانیم پایه ی ششم ابتدایی
پیش نویس کتاب بنویسیم پایه ی ششم
پیش نویس کتاب اجتماعی پایه ی ششم
پیش نویس کتاب علوم پایه ی ششم
پیش نویس کتاب هدیه های آسمانی
پایه ی ششم ابتدایی
- کتاب درسی مطالعات اجتماعی ششم دبستان - بخش اول
- کتاب درسی مطالعات اجتماعی ششم دبستان - بخش دوم
- کتاب درسی مطالعات اجتماعی ششم دبستان - بخش سوم
- کتاب درسی مطالعات اجتماعی ششم دبستان - بخش چهارم
جین اولیت در شهر کوچک رایسویل در ایالت آیوا معلم کلاس سوم بود. سال ۱۹۶۷ بود و در آن زمان در آمریکا تبعیض های نژادی علیه گروه های اقلیت و سیاه پوستان رواج داشت. ترور مارتین لوتر کینگ گه در آوریل همان سال اتفاق افتاد،الیوت را به فکر انداخت که در باره ی آثار منفی نژاد پرستی به شاگردانش مطلبی را آموزش دهد.ساکنان شهر کوچک او همه سفید پوست بودند و اکثر شاگردان ۸ ساله ی کلاسش هم در همان شهر به دنیا آمده و بزرگ شده بودند. همگی سفید پوست و مسیحی بودند و با آنکه سیاه پوستان را فقط در تلوزیون دیده بودند،همگی نسبت به آنها عقاید نژاد پرستانه داشتند.
الیوت به این نتیجه رسیده بود که تنها با صحبت کردن مفهوم واقعی این پدیده ی منفی اجتمایی را نمی تواند به شاگردانش برساند بنا بر این تصمیم گرفت آزمایشی را در کلاس انجام دهد.
در روز اول آزمایش کلاس را به دو گروه چشم آبی ها و چشم قهوه ای ها تقسیم بندی کرد و به بچه ها گفت چون خودش معلم کلاس است و چشمانی آبی دارد بنا بر این در کلاس او چشم آبی ها از چشم قهوه ای ها برتر و بهتر هستند. در ابتدا شاگردان چشم قهوه ای مقاومت کردند و باور این موضوع برایشان ممکن نبود برای همین معلم با یک سری توضیحات شبه علمی آنها را قانع کرد. او به چشو آبی ها مزایای ویژه ای داد مثلا زنگ تفریح طولانی تر و نشستن در ردیف جلوی کلاس یا اینکه چشم آبی ها فقط باید با گروه خود بازی می کردند و چشم قهوه ای ها را نادیده می گرفتند،چشم قهوه ای ها باید در آب خوری جداگانه آب می خوردند و اگر دچار اشتباه می شدند یا قوانین را رعایت نمی کردند توبیخ می شدند.
به این ترتیب الیوت موفق ظرف تنها چند ساعت یک جامعه ی کوچک نژاد پرست در کلاس درسش تشکیل دهد او مشاهده کرد که شاگردهایش همان ۱۵ دقیقه ی اول نسبت به این اعمال تبعیض آمیزعکس العمل نشان داده اند و رفتار متقابل آنها با یکدیگر تغییر کرده است ، چشم آبی ها که خود را گروه برتر میدانستند نسبت به همکلاسی های زیر دست خود رفتار های گستاخانه و ارباب مآبانه بروز دادند .آنها چشم قهوه ای ها را مسخره
کردند از آنها به معلمشان شکایت بردند در حیاط مدرسه با آنها کتک کاری کردند و حتی خودشان روشهای جدیدی برای اعمال محدودیت های بیشتر بر آنها ابداع کردند.
چشم قهوه ای ها هم ظرف همین مدت کوتاه تغییر کردند آنها ناگهان روحیه ی خود را از دست دادند و تبدیل به بچه های افسرده، کمرو و بی اراده شدند حتی آنهایی که در گذشته شخصیتی غالب و مقتدرداشتند هم به افرادی ترسو و تابع تبدیل شدند عملکرد درسی این گروه درآن روز به مراتب بد ترو ضعیف تر شد.
در روز دوم آزمایش برای برقراری تعادل الیوت موقعیت بچه ها را تغییر داد و گفت که روز قبل اشتباه وحشتناکی کرده و این درواقع چشم قهوه ای ها هستند که گروه برترند. آنها هم شادمانه انتقام خود را از چشم آبی ها گرفتند .الیوت این آزمایش را در بعد از ظهر روز دوم به اتمام رساند و از دانش آموزان خواست تا از هم دلجویی کنند آنها در حالی که گریه میکردند یکدیگر را در آغوش گرفتند.
صبح روز سوم الیوت به شاگردانش توضیح داد که حالا آنها در باره ی تعصب و تبعیض نژادی چیزهایی آموخته اند و دیگر میدانند که یک سیاه پوست در این جامعه چه احساسی دارد.اواز شاگردانش خواست که هرکدام تجربه ی شخصی خود را به صورت یک انشا بنویسند. بچه ها درباره ی این آزمایش دو روزه به بحث و تبادل نظر بپردازند و پیام درونی آن را به خوبی دریافت کنند.
چهارده سال بعد الیوت با شاگردانش که حالابیست و چند ساله شده بودند ،تجدید دیدار کرد. آنها خاطرات آن دو روز را با وضوح هر چه تمام تر به یاد داشتندآن تجربه ی ناب دوران کودکی تآثیری بسیارعمیق و ماندگار در زندگی آنها گذاشته بود و باعث شده بود که در تمام این سالها همواره نسبت به رفتار های متعصبانه ،مغرضانه تفرقه افکن و تبعیض آمیز،آگاهی بالا و منحصر به فردی داشته باشند.
ریاضی ششم - از صفحه ی 1 تا 12 - مهرماه 1
ریاضی ششم- از صفحه ی 1 تا 12 - مهرماه 2
ریاضی ششم - از صفحه ی 1 تا 12 - مهرماه 3
ریاضی ششم از صفحه ی 1 تا 20 (فصل اول) - تا پایان مهر ماه 1
ریاضی ششم از صحفه ی 1 تا 20 (فصل اول) - تا پایان مهر ماه 2
ریاضی ششم از صفحه ی 21 تا 40 (فصل دوم) - تا پایان آبان ماه
مطالعات اجتماعی ششم از درس 1 تا 8
1- نرم کره در کدام لایه ی زمین قرار دارد؟
الف) پوسته |
ب) گوشته |
ج) هسته ی درونی |
د) هسته ی بیرونی |
2- کدام عامل می تواند سبب ذوب شدن سنگ های اعماق زمین شود؟
الف) افزایش فشار |
ب) گذشت زمان |
ج) کاهش فشار |
د) کاهش دما |
3- علت جامد بودن هسته درونی چیست؟
الف) فشار لایه های بالایی |
ب) نوع سنگ ها |
ج) گرمای کمتر |
د) وجود آهن و نیکل |
4- ضخامت کدام لایه ی زمین در نقاط مختلف یکسان نیست؟
الف) گوشته |
ب) پوسته |
ج) هسته ی بیرونی |
د) هسته ی درونی |
5- کدام لایه برای بشر اهمیت زیادی دارد؟
الف) پوسته |
ب) گوشته |
ج) جبه |
د) هسته |